Cum ar fi să se prepare singură cina?

Gadgetul care ar putea pune probleme unui bucătar obișnuit.

După o zi lungă și dificilă la serviciu, nu este întotdeauna ușor să te motivezi să gătești o masă adecvată atunci când ajungi acasă obosit. De multe ori se întâmplă ca în astfel de momente să dai o cină savuroasă deoparte pentru un semi-preparat sau un sandwich.

Cum ar fi să se prepare singură cina, cât tu stai pe canapea și privești un film, sau emisiunea favorită?

Cei de la Moley Robotics au dezvoltat un robot “bucătar” ce poate fi controlat de pe un smartphone, care poate pregăti de la operații simple până la preparate gastronomice sofisticate. Robotul este de foarte mare ajutor pentru cei ce au la dispoziție foarte puțin timp pentru al aloca gătitului sau pentru cei ce nu sunt pricepuți în ale gătitului.

Această bucătărie robotizată include un cuptor, un aragaz și o chiuvetă cu brațe montate deasupra. Datorită sistemului cu senzori tactili încorporați cu ajutorul brațelor acesta poate toca, amesteca și turna. Pentru o experiență cât mai realistă, mâinile robotice au fost dotate cu 20 de motorașe, 24 de articulații și 129 de senzori pentru a putea reproduce mișcările umane, înregistrate anterior.

Creatorii invenției, intenționează să creeze o aplicație pentru gătit care va permite oricui să descarce rețete și instrucțiuni pentru robot. „Nu este doar un dispozitiv care ușurează munca în bucătărie, este o platformă pentru creativitate. Ne poate învăța chiar să devenim bucătari mai buni”, a declarat Mark Oleynik, cel care a înființat Moley Robotics.

Dacă vă interesează și pe dumneavoastră o aplicație gastronomică, echipa Amazing Soft vă poate ajuta.

 

Sursa foto: https://medium.com/foodofthefuture/who-are-moley-robotics-and-why-we-will-change-your-future-1ef7bf588fc0

Lasa un comentariu