Dronele, programate după nevoile utilizatorilor

Sursa foto: https://www.wetalkuav.com

Pe măsură ce producătorii au lansat modele pentru uz comercial, dronele au devenit din ce în ce mai populare în rândul oamenilor. În prezent, dronele sunt folosite şi în scop profesional pentru filmarea de la înălţime a unor evenimente sportive sau concerte, dar şi de către utilizatori obişnuiţi care au descoperit o nouă “jucărie” cu care să-şi petreacă timpul.

Dronele au început să fie folosite în tot mai multe domenii, de la agricultură până în scopuri de divertisment.

În domeniul agricol tot mai mulți fermieri încep să devină interesați de utilizarea dronelor în domeniul agricol, aparate care îi pot ajuta nu doar să supravegheze culturile, dar și să aplice diverse tratamente sau chiar fertilizări, reușind astfel să facă economii substanțiale.

Aceste drone, se numesc drone agricole, și pot acoperi până la 500 de metri altitudine, și să acopere o suprafață de 4.000-6.000 metri pătrați în doar 10 minute de 50 de ori mai rapidă decât operațiunea de pulverizare manuală, cu o sarcină de 10 kg lichidă.

Sistemul de pulverizare inteligent ajustează automat pulverizarea în funcție de viteza de zbor, astfel încat pulverizarea să fie uniformă, evitându-se poluarea și risipa pesticidelor.

Drona este dotată și cu o camera de înaltă calitate,  care poate înregistra pe tot parcursul programului de stropire. Dispozitivul poate fi pilotat în modul automat, semi-automat, și manual.

Drona înregistrează automat curentul și-și amintește coordonatele anterioare pe masură ce trece pe camp. În cazul în care operațiunea este întreruptă, de exemplu datorită bateriei epuizate sau a lichidului de pulverizare, zborul poate fi reluat ușor din ultimul punct din memorie după schimbarea bateriei sau reumplerea rezervorului.

Drona are opt elice și poate fi împachetată pentru a facilita transportul ei.

Drona în acțiune:

O altă utilitate a dronelor folosită mai nou, este supravegherea traficului de la înălțime, de către persoanele competente în monitorizarea traficului în zonele cu risc de accidente crescut. Drona poate supraveghea traficul rutier de la înălțime și are o autonomie de 30 minute, acumulatorii putând fi schimbați sau încărcați la fața locului. Dronele sunt însoțite de o aplicație mobilă, care recepționează date și informații pe o raza de 3 km, ulterior fiind trimise către echipajele competente de pe teren.

Pentru informații referitoare la dezvoltarea unei aplicații mobile sau a unui software pentru a vă personaliza utilizarea dronei, ne puteți accesa site-ul AmazingSoft, sau prin email la adresa office@amazingsoft.ro.

Lasa un comentariu