Era Frankensoftware

 

Sursă foto: idownloadblog.com

Aplicatii Android pentru ChromeOS. Aplicatii iOS transformate în aplicații MacOS.

Acestea sunt exemple ale erei Frankensoftware: aplicații sau caracteristici de software care au fost inițial concepute pentru o singură platformă, dar acum sunt portate pe platforme noi. Chiar dacă sunt câteva dezavantaje, aceste schimbări în materie de software pot fi considerate drept ca cele mai inovatoare concepții ale directorilor tehnici de la FOMO din primii ani. În plus, Frankensoftware are potențialul de a face lucrurile mai bune și mai ușor atât pentru consumatori, cât și pentru dezvoltatorii de software.

Apple a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că aplicațiile iOS vor putea fi portate pe macOS.

Mișcarea Apple indică o tendință mai largă în tehnologia consumatorilor, astfel producătorii de dispozitive cu nume mari se uită atent la tehnologiile care rulează pe cele mai vândute părți de hardware și găsesc modalități de a încorpora această inovație în restul produselor lor. Schimbarea este dată, în mare parte, de popularitatea aplicațiilor mobile și a touchscreen-urilor, spun cei din industrie, dar și de tehnologiile emergente, cum ar fi asistenții vocali. Apple nu este singura companie care face acest lucru; Google și Microsoft s-au conformat la scurt timp după decizia lor. Chiar și noul Fire TV Cube de la Amazon împrumută elemente ale interfeței sale de la Amazon Echo Show pentru a crea un produs cu un amestec ciudat (dar poate util) de caracteristici.

Astfel, Apple a anunțat că aplicațiile vor putea fi convertite de pe iOS pe MacOS folosind software-ul lor până la sfârșitul anului acesta. Cât despre ce se poate face acum, convertirea poate fi efectuată, însă nu la un click distanță.

În caz că vreți să convertiți aplicații de pe o platforma pe alta, noi vă putem ajuta. Click aici.

Lasa un comentariu