Un scurt top al camerelor de acțiune

Compacte, ușoare, simple în utilizare și adaptabile condițiilor de folosire. Așa sunt descrise camerele video de acțiune sau camerele video sport. Astăzi, piața oferă o gamă variată de astfel de dispozitive. Nu toate sunt însă de calitate, chiar dacă unele din ele se găsesc la prețuri accesibile. Prin urmare am decis sa facem un top al acestor camere video privind raportul calitate/ preț.

Camerele video sport ocupa un loc special printre aparatele de filmat. Ele au dimensiuni relativ mici, sunt ușor de utilizat chiar și în condiții meteo nefavorabile, și pot fi montate pe căști de protecție, automobile, motociclete, plăci de surf și multe altele, devenind astfel un instrument excelent de a captura momentele din timpul acțiunilor petrecute. Camerele video de acțiune mai sunt utilizate cu precadere de sportivi, vloggeri, și chiar de televiziuni atunci când filmarile se realizează în condiții ce nu permit utilizarea echipamentelor standard.

  1. GoPro Hero 6 – o camera cu un pret mediu, însa nu dezamageste. Este situată în primul loc al topului nostru datorită performanțelor și rezistenței ei. Putem spune că este și cea mai cautata cameră video sport, folosită de majoritatea sportivilor. Este capabilă sa filmeze FHD la o viteza de 240 FPS, și în 4K la o viteza de 120 FPS, deci dacă doriți secvente slow-motion de calitate, este camera ideală. Filmeaza wide, și este rezistenta la apă.
  2. Olympus TG-Tracker – designul futurist al lui TG-Tracker este greu de ratat datorita obiectivului ultra-wide de 204 de grade. Rezolutia video de baza este 4K la 30 fps, 1080p la 60 fps si un impresionant 240 fps la o rezolutie 720p pentru capturarea de imagini slow-motion. Aceasta este o camera video actiune gata pentru orice si chiar are inclusa o lumina video LED. Senzorii sunt noutatea cea mai mare a acestei camere video de actiune, pe langa GPS si busola, regasim si senzori de acceleratie, un barometru si un termometru, care capteaza toate datele din interiorul carcasei compacte. Mai mult, aceasta camera este impermeabila pana la 30 de metri adancime si are integrat si un sistem de stabilizare a imaginii.
  3. SJCAM SJ5000X Elite– este recomandarea pentru cei care au un buget mic. Camera este echipata cu un senzor Sony IMX078, nu cel mai stralucit ca si performante, dar isi face treaba foarte bine si poate filma la o rezolutie de 2.5K sau prin interpolare la 4K. Lentilele au un unghi de vizualizare de 170 de grade. Stabilizarea digitala este asistata de un giroscop. De asemenea camera poate fi controlata de pe telefon.

Putem folosi aceste camere video, chiar și pentru a supraveghea o perioadă de timp limitată (în funcție de nivelul bateriei camerei) casa, mașina, conectându-ne printr-o rețea wi-fi la camera și având posibilitatea de a înregistra și salva direct în dispozitivul de pe care v-ați conectat la cameră.

Aceste device-uri, devin mai interesante și mult mai explorabile atunci când sunt partajate cu un dispozitiv portabil, putând accesa meniul mult mai vast, devenind astfel și o camera foto profesională. În mare parte ele vin cu o aplicație de partajare, însă dacă doriți să vă optimizați aplicația după nevoile personale vă invităm să ne  contactați.

Sursa articol: http://www.celmaibuntop.ro

Lasa un comentariu